Trzeba zrobić zrzutę dla dobra Lipnika

2018-02-28

Do zabezpieczenia obszaru na styku miasta i gór w rejonie Lipnika, potrzebujemy mocnego merytorycznego wsparcia ekspertów, a to kosztuje. Po uchyleniu miejscowego planu na terenie problematycznej strefy przemysłowej przez Sąd mamy dziś czystą, białą kartkę. Musimy zapisać ją w jak najlepszy sposób, aby zabezpieczyć interesy swoje i przyszłość naszych dzieci. Od około trzech lat próbujemy wypracować rozwiązanie podczas rozmów z urzędnikami miejskimi. Jednak efekty są mało satysfakcjonujące… Urząd oczekuje, że to strona społeczna powie czego chce. Niestety mimo wielu starań, nasz opis tego co mamy na myśli mówiąc, że oczekujemy godnego życia nie wystarczy.

Dlatego zdecydowaliśmy się na opłacenie niezależnych ekspertów z dziedziny prawa i planowania przestrzennego.

Dodam, że ostatni raz robiliśmy podobną zrzutę na ekspertów przy problemie smrodu z ZGO, 4 lata temu, i bardzo pomogło to sprawie.

Drodzy Państwo, tak daleko zaszliśmy, że nie możemy pozwolić sobie na pominięcie czegokolwiek – dlatego postawmy na fachowców. Zachęcamy do dorzucenia się do skarbon. Zbiórka będzie prowadzona m.in. podczas spotkań Rady Osiedla Lipnik.

Zbiórka publiczna nr 2018/987/OR zgłoszenie zbiórki http://zbiorki.gov.pl/

Niezależnie można dokonać przelewu na konto Stowarzyszenia jako wpłata na działalność statutową, numer konta tutaj:http://stowarzyszenieatmosfera.pl/kontakt