SPOTKANIE W ZGO W SPRAWIE SMRODU

2016-06-22

W związku, z faktem, że w ostatnim czasie docierają do nas bardzo liczne informacje, związane z tym, że nasilił się odór z ZGO, poprosiliśmy o spotkanie z  przedstawicielami Zakładu Gospodarki Odpadami w celu wyjaśnienia sytuacji.

Spotkanie odbyło się 6 czerwca br. Szczegóły opisane zostały w notatce ze spotkania, którą można pobrać TUTAJ.

Szanowni Państwo, jak możemy zaobserwować w ostatnim czasie, temat odoru w Lipniku jest nadal sprawą uciążliwą i zmieniającą się nie zawsze w kierunku, w którym byśmy sobie wszyscy tego życzyli. Stowarzyszenie Atmosfera cały czas stara się być na bieżąco oraz interweniować. Możemy dociekać, szukać przyczyn, zadawać pytania. Potrzebujemy jednak cały czas aktywności z Państwa strony. Obecnie głównym źródłem informacji dla nas są Państwa zgłoszenia na naszej mapie smrodu. Jest ona dla nas źródłem informacji, jak kształtuje się obecnie sytuacja. Ponadto, ilość zgłoszeń do ZGO i Straży Miejskiej także jest odzwierciedleniem intensywności problemu w danej chwili. Bardzo prosimy o skrupulatne zaznaczanie na mapie oraz zgłaszanie KAŻDORAZOWO uciążliwości do odpowiednich instytucji. Jak widzimy przed nami jeszcze długa droga. Musimy zmobilizować się jako społeczeństwo i działać aktywnie. Zachęcamy także do kontaktu z naszym stowarzyszeniem za pomocą poczty elektronicznej. Każdy mail jest przez nas analizowany. W miarę możliwości na każdego maila staramy się także odpowiadać.