1% zostaw w Lipniku

2018-02-02

Zachęcamy aby pozostawić w Lipniku 1 procent z rozliczenia rocznego podatku dochodowego za rok 2017. Każdy kto opłaca podatki może zdecydować czy choć ta mała część tej kwoty trafi bezpośrednio do społeczności, przekazując część podatku do lokalnych stowarzyszeń. Nasza orgazanizacja niejest jeszcze uprawniona do przyjmowania odpisów z 1 procentu.

Jednak warto rozważyć wsparcie innych instytucji działających na terenie Lipnika, np drużyny harcerskie czy też fundacje pomocowe. Uprawnionym do otrzymania takiej wpłaty jest współpracujące z nami Stowarzyszenie Lipnik, działające od ponad 20 lat na rzecz dzielnicy. Wpłaty z 1% wspierają takie inicjatywy jak wydruk lokalnej gazety, organizację rodzinnych pikników, zaplecze działań wolontariuszy czy jeszcze całkiem niedawno remonty leśniczówki.

Jeśli zdecydujecie się na wpłatę warto podać cel szczegółowy „aktywny Lipnik” nr KRS 0000073395. Więcej: www.lipnik.org.

Najważniejsze to podjąć akcję i samemu zdecydować gdzie trafi „mój 1 %”. To nas nic nie kosztuje, a  możemy wydatnie wesprzeć działalność społeczników.